Mange mennesker kommer ud i et misbrug på et tidspunkt i løbet af deres liv. Der er ingen, der vælger det frivilligt. Det er en sygdom ligesom kræft. Heldigvis er det en sygdom, man kan gøre noget ved. Du kan gå i behandling, hvis du er ramt. Du kan få hjælp. Der er mulighed for god, professionel hjælp hos A Misbrugsbehandling.

Det første skridt er at erkende, at du har brug for hjælp. Det kan være et svært skridt. For mange tager det lang tid at nå til den indsigt. Så har du opnået den, så kan du være stolt af dig selv.

Søg hjælp

Er du blevet ramt af et misbrug eller en afhængighed, så er det en god idé at søge hjælp. Det kan du bl.a. gøre hos A Misbrugsbehandling. Her kan du få professionel hjælp, der udnytter den seneste viden til at hjælpe dig videre.

En afhængighed er en sygdom. Sådan må du huske at betragte det. Når du har ondt i knæet eller ryggen, så går du til lægen. Har du udviklet et misbrug, bør du også søge hjælp og komme i behandling.

Det er ikke et nederlag at opsøge hjælp. Det er stærkt at tage det skridt. Lad ikke stolthed og lignende holde dig tilbage. Vær nærmere stolt over, at du kan finde ud af at bede om hjælp.

Må ingen vide det?

Vil du gerne have hjælp, men skal ingen vide, at du har et problem? Så kan det godt lade sig gøre. Hos A Misbrugsbehandling bliver du ikke registreret nogen steder. Det vil sige, at du kan være anonym. Ingen af dine familiemedlemmer, venner eller fremtidige arbejdsgivere vil kunne slå op noget sted, at du har været i behandling.

En misbruger kan have mange indvendinger imod at gå i behandling. Det er en del af sygdommen. At nogen finder ud af det, behøver dog ikke at være en undskyldning for at lade være. Du kan godt få behandling anonymt.

Må de gerne vide det?

Vil du gerne inddrage din familie i behandlingen, er det muligt. Det kan være, at du gerne vil have støtte hjemmefra og ekstra hjælp til at komme videre. Det kan du sagtens få.

A Misbrugsbehandling tilbyder også hjælp til pårørende. De kan altså behandle dig og forklare din familie, hvordan de bedst hjælper dig. De kan forklare din familie, at du har en sygdom, og hvordan de kan støtte dig i din kamp.

Det kan være en rigtig god idé at have hjemmefronten med i behandlingen. Så har du nogen, som kan støtte dig i hverdagen. Du skal heller ikke bruge energi på at skjule dit problem. Du kan koncentrere al din energi på opgaven at komme af med din afhængighed, og du kan få hjælp derhjemme.

Er din familie klar over, hvad du kæmper med, vil der også være større forståelse. Har du det svært en dag eller i en periode, så har din familie en forklaring. Du behøver ikke at forklare dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *