Vægttræning er en utrolig vigtig del af din workout. Hvis det ikke er, så må du til at komme i gang. Cardio alene kan give nogle fantastiske resultater, især når det gælder et sundt hjerte og et overordnet godt helbred. Men vil du opbygge en tonet krop, er det altså vægtstangen, du skal lede efter.

Du kan træne så meget, som du føler, at du kan tåle, men 2-3 gange om ugen med vægtstænger er en god start. Om du vil købe den brugt eller på tilbud, bruge den til crossfit eller afslappet træning derhjemme, får du flere muligheder ved at anskaffe dig en squat rack.

Hvad er en squat rack?

En squat rack, også kaldet en power rack, sørger for, at du kan lave din øvelser sikkert og effektivt, uden nogen til at spotte dig. Drømmer du om bare at løfte vægte derhjemme, er der ikke mange redskaber, der er mere fleksible.

Den har op til flere niveauer, så du kan være sikker på at få den rigtige højde. Med en vægtstang er det muligt at blive ved med at tilføje mere vægt, efterhånden som du opbygger større muskler.

Som navnet også antyder, er en squat rack perfekt til at lave squats med vægte. Det er bare ikke den eneste måde, den bør bruges på. Vælger du den rigtige model, er der også mulighed for, at du kan træne bænkpres.

Hvorfor squats og bænkpres?

Grunden til, at du bør prioritere squats og bænkpres i din træning, er simpelthen, fordi disse øvelser træner flere muskelgrupper på samme tid. Squats er ikke bare med til at træne dine lår- og lægmuskler, men træner også samtidig ryggen. Bænkpres derimod, træner din brystmuskel, triceps og skuldrene. Du får altså her en varieret træning, når du vælger denne slags øvelser. For mere information om træningsudstyret, kan du læse her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *