Familieopstilling er en ny terapiform, der er blevet særligt populær over de sidste 30 år. Terapiformen arbejder med, at du, helt bogstaveligt, opstiller de forskellige familiemedlemmer for derigennem at finde ud af, hvad problemerne skyldes.

Måden det virker på, er meget simpelt, effektivt og det virker for mange som en øjenåbner, så man senere kan acceptere hinanden og måden i påvirker hinanden på.  Ved hjælp af familieopstilling kan i finde løsninger på jeres familieproblemer, da vi ofte glemmer at vores forældre er påvirket af deres forældre, eller andre familiemedlemmer, samt det de har været ude for i deres relationer og dermed kan reagere uhensigtsmæssigt. Ved hjælp af familieopstilling lærer i at se de andres perspektiv og lære jeres eget reaktionsmønster at kende.

Hvordan foregår en familieopstilling?

Hvis problemstillingen i familien er tydelig, vælges der repræsentanter for de familiemedlemmer, der er centrale for problemstillingen. Herefter udspiller repræsentanterne, den dynamik som der er i familien, og dermed den problemstilling der arbejdes med.

Når repræsentanterne står rigtigt i forhold til hinanden, vil den der facilitere familieopstillingen tage over, og gennemgår en række trin igen og igen.

Familie opstilling kan løse mange problemer

Angst og stress kan skabe udfordringer i hverdagen, og det kan være vigtigt at finde roden til udfordringerne, du møder i hverdagen i stedet for at dulme dem med medicin. Her kan familieopstillingen også være et nyttigt værktøj, da familieopstilling kan hjælpe dig med at undersøge, hvilke strukturer der har været med til at gøre, at du eller nogle i familien har udviklet angst eller stress da grunden til dette oftest skyldes dårlige strukturer, eller mønstre du har lært fra barnsben.

Hvis du er interesseret, kan du læse mere her om både behandling af angst og stress igennem familieopstilling eller om familieopstilling generelt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *