Det er et spørgsmål jeg har undret mig over i flere årtier. Hvorfor skulle nogle mennesker betale en masse penge for at læse om noget, der allerede er sket? Jeg forstår det ærlig talt ikke. Nyheder burde være gratis, og de burde være tilgængelige for alle mennesker i verden, og derfor synes jeg det er vildt ærgerligt, at der er mennesker, der rent faktisk er villige til at betale for at få lidt ekstra nyheder med i bagagen. Men jeg har flere ideer til, hvordan det kan være, at sådanne mennesker betaler for deres nyheder. Nogle af disse ideer har noget med kvalitet at gøre. Andre af disse ideer har noget med økonomi at gøre. Det er noget vi skal have kigget på sammen i næste afsnit.

 

Nyheder, kvalitet og økonomi – hvordan hænger det hele sammen

Jeg tror, at de fleste mennesker vil spare, der hvor de kan. Der er ingen der vil bruge flere tusinde kroner ekstra på et par sko, hvis de kunne få den til halvpris. Man kunne bruge de samme penge på en ferie eller noget der var meget sjovere. Derfor mener jeg, at hvis man kunne få de samme sko gratis – ville man sige ja tak. Det samme er gældende for nyheder – altså hvis man får tilbud nogle nyheder gratis – siger man selvfølgelig ja tak til nyheder. Men der er mennesker, der sætter pris på, at tingene skulle være lidt lækrere hvis der er blevet brugt tid på at producere dem. Det er naturligvis helt fair, og derfor skal der være plads til den slags mennesker – de elsker kvalitet og det skal de bare have lov til. Derfor er jeg tilhænger af friheden under ansvar, og sådan en ting er jeg stor fan af. Faktisk er jeg fan af det uanset, hvad der sker omkring mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *